Tarçın

Kategori - Şifalı bitkiler ( şifalı bitkiler faydaları, keten tohumu, çörek otu zencefil, şifalı meyveler )


Anavatanı güney ve güneydoğu Asya olan tarçın, defnegiller familyasından yaprak dökmeyen kokulu bir ağaçtır. Kabuğu baharat olarak kullanılır. Üç gram tarçını iyice ezip sıcak bal şerbeti ile içmek; karındaki yeli ve hayzı sürer. Soğuk olan mideyi, ciğer, dimağı ısıtır ve kuvvetleştirir. Zehiri giderir. Kalbe kuvvet verir. Tarçından bir su elde edilir. Busudan içmek, grip, soğuk algınlığı ve nezle için faydalıdır. İnsan bedenine kuvvet verir. Azayı ısıtır. Mide bulanmasını ve karın ağrısını teskin eder. Bayılmayı önler. Kadınlardaki beyaz akıntıyı keser. vücudun direncini artırır.

tarçın

İshali keser, hazmı kolaylaştırır. Nefes darlığında Tamlaya sinir bozukluklarına ve sara hastalığına faydalıdır. Nefesi güzelleştirir. Ayırca şehvetide artırır.

Yorumlar

1devonion - 2010-04-19 21:12:22
soğuk algınlıklarında bir ara bende kullanmıştım.evet boğazı falan yumuşatıyor.tadı biraz keskin.aroma ile tadlandırılınca harika ve yayarlı bir içecek


Benzer Yazılar

Tarçın

Rastgele Yazılar

Çam
Çocuk kilo gelişimi
Bilgisayarın göze zararları
Kabak bitkisi
Demirhindi otu
Ahududu
Gebelikte beslenmenin önemi
Alerji tedavisi bitkisel
Zayıflama Sağlıklı diyet yaparak zayıflayın.