Karanfil ağacı

Kategori - Şifalı bitkiler ( şifalı bitkiler faydaları, keten tohumu, çörek otu zencefil, şifalı meyveler )


Daha ziyade Hindistan'da yetişen, çok hoş kokulu bir bitkidir.

karanfil, karanfil ağacı

Karanfilin faydaları : Karanfil yemek yahut bal suyuyla içmek; kalbe kuvvet verir. Ciğeri de sağlamlaştırır. Yemeği hazmettirir. Mide bulanmasını ve kusmağı giderir. İştah açıcıdır. Mideye, başa ve sair azaya kuvvet verir. İshali teskin eder. Soğukdan olan bütün hastalıklara faydalıdır. Tamla'ya, sinir bozulmasına, aza titremesine, çok uyuyana, aza uyuşmasına iyidir. Nezleyi izale eder. Göze kuvvet verir. Karanfili ezip 10 gram kadarını süt ile yemek; meniyi artırır, şehveti tahrik eder.

Karanfil yemek yahut yakıp tütsü etmek; kötü kokuyu giderdiği gibi insanı soğukdan korur. Bir kimsenin nefesi kötü koksa; bir miktar karanfil ve havlıcan ile çavdar ekmeğinin kabuğunu alıp döverek bal suyuyla içse kötü kokan nefesini anında iyileştir. Genelde lokantalarda çıkışlarda tabakta kurutulmuş karanfili herkez görür, ağız kokusu gidermek için, bir çok insanın tercihi olmuştur. Karanfilden bir yağ elde edilir. Mide bulanması ve ksmak için soğukdan meydana gelen ishal için, bir dilim ekmeği ateşe karşı kızartıp bal susyuna bir miktar sirke karıştırıp kızarmış ekmeği içine batırdıktan sonra üzerine dövülmüş karanfili ekip yemelidir. İstifrağı ve ishali giderir.


Yorumlar

Bu yazıya Hiç Yorum Eklenmemiş
İlk yorum ekleyen siz olmak istermisiniz?


Benzer Yazılar

Ardıç katranı ağacı
Çınar ağacı
Kahve ağacı
Kakao ağacı
Kaküle ağacı
Karanfil ağacı
Kavak ağacı
Kayın ağacı

Rastgele Yazılar

Yoganın sağlığa yararları
Memeden kesme
Tere otu
Pırasa bitkisi
Güzel bir ten için
Gut artriti nedir
Sarkoidoz tedavisi
Çocuklarda yeterli ve dengeli beslenme
Zayıflama Sağlıklı diyet yaparak zayıflayın.