Ayva

Kategori - Şifalı bitkiler ( şifalı bitkiler faydaları, keten tohumu, çörek otu zencefil, şifalı meyveler )


Ayva: gülgillerden olup, sarı renkt, orta yükseklikte bir ağacın meyvesidir. Sarı renkte, tüylüdür. Çiçekleri, iri ve pembe renklidir. Bol vitamin ihtiva eder. Komposto yapılarak ya da kül de pişirilerek yenmesi daha uygundur.

Faydaları : Ayva ilaç yapımında çok kullanılır. Mide bulantısını giderir. Ayvayı yemekten öne yemek kabız getirir. Bu yüzden kabızlık çekenler yememelidir. Her çeşit ishali giderir. Dizanteriye karşı gayet faydalıdır. Kanı temizler. Safra akışını sağlar. Egzema kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir. Kan kusmayı önler. Kadınların beyaz akıntısını keser. Bronşit, müzmin öksürük ve vereme faydalıdır. Tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.



Ayva yaprağını suda kaynatıp adet üzere buğusuna otursalar dışarı çıkmış makat'ı ve kadında aşağı inen rahmi yin yerine sürer. Ayva yüreği kuvvetlendirir ve temizler. Sidiği idrar eder. Bir kadın hamile iken ayva yese doğuraağı çocuğun güzel olduğu söylenir.

Yorumlar

1devonion - 2010-04-22 08:21:35
ayvanın kendisini pek sevmem.ağızda kuruluk yapıyor ve ekşimsi buruk bir tad bırakıyor.kompostosu güzel olur ama. :-)


Benzer Yazılar

Ayva

Rastgele Yazılar

isveç diyeti
Bebek beslenmesi ve gelişimi
Osteoartrit nedir
Sigarayı bırakma yöntemleri
Çocuklarda diğer sütlerle beslenme
Pazı bitkisi
Okaliptüs ağacı
Zehirlenmesi tedavisi
Zayıflama Sağlıklı diyet yaparak zayıflayın.