Balgam tedavisi söktürücü bitkiler

Kategori - Sağlık ( sağlık, cinsel sağlık, hastalıklar, sağlık haberleri kadın erkek sağlık )


Balgam, bir hastalık sonucu olarak öksürükle birlikte dışarı atılan kıvamlı maddeye balgam denir. Mizacı akıcı, rutubetli ve soğuktur. Normal balgam; olgunlaşmamış kan veya ona en yakın olandır. Balgamın meskeni ise akciğerlerdir.
balgam, öksürük
Balgamın görevleri; Mafsalları rutubetlendirip beslemek, Çok hareketli organlarda, hareket sebebiyle meydana gelen kuruluğu gidermek, Vücutta kan azaldığı zaman, kana dönüşür ve vücudu besler. Hülasa balgam, olgunlaşmamış kan demektir. Normal balgam, kana dönüşecek vaziyettedir. Normal olmayanı ise tuzludur. Dışa atılan balgam bir hastalık neticesi olarak meydana geldiği için mümkün olduğu kadar gizlemek lazımdır.

Balgam İçin Faydalı veya Zararlı Olan Bazı Maddeler: Sakız çiğnemek balgamı eritir ve mideyi kuvvetlendirir. Sirke, safra ve balgam için zararlıdır. Limon şurubu sağlığı korur, balgam yaptırmaz, safrayı da söktürür. Bal, ihtiyarlara ve balgam çıkaranlara karşı çok faydalıdır. Meyankökü şurubu, balgama ve öksürüğe karşı faydalıdır. Kusmaya da yardımcı olur. Hardal, balgamı keser; Zencefil, katı balgamı yumuşatır. Kuru üzüm balgamı giderir. Balık eti, balgam yapar; fakat mizacı hararetli olan kimselere iyi gelir. Ebû Cehil karpuzu, balgamı şiddetle söktürür, zehirlidir, etli kısmı fıstık içi ile birlikte yenilir. Tohumundan ve kabuğundan sakınmalıdır. Helva, balgam çıkaranlar için pek faydalıdır. Şeker, balgamı söktürür ve karnı yumuşatır. Kuru üzüm ne güzel bir gıdadır. Sinirleri kuvvetlendirir, yorgunluğu giderir, ağız kokusunu güzelleştirir, balgamı giderir ve cildi güzelleştirir. Çörekotu, balgamı keser. Çörekotundan bir defasında yarım dirhem (1.6 gram); bir günde ise iki dirhem (6.4 gram)'dan fazla alınmamalıdır. Devamlı olarak aç karma az miktarda bal yemek, balgamı giderir. Mide cidarını temizler, artıkları dışarı atar, midedeki gıdaları olgunlaştırıp hazma yardımcı olur. Sinameki vücuttaki kötü safrayı ve balgamı dışarı atar ve kalbi kuvvetlendirir. Misvak kullanmak balgamı giderir. Sorgun söğüdü tohumunun yağı, yoğun balgamı söktürür, kuru mizaçlı sinirleri ısıtır ve yumuşatır. Kaymak; tabiatı, sinirleri, safradan meydana gelen sert şişlikleri ve balgamı yumuşatır. Muz; safra ve balgamı çoğaltır, yan etkisi şeker veya bal ile giderilir. Zencefil; balgamı çözen ve eriten macunların içine katılır. Zencefil, vücuttaki balgamı emer. Kuru üzümün tatlı ve çekirdeksiz olanı, mizacı rutubetli ve balgamlı olan kimseler için faydalıdır. Koyun sütü, balgamlı artıklar meydana getirir. Devamlı içildiği zaman, ciltte beyazlık meydana gelir. Yan etkisini gidermek gayesiyle içine su katılır.

Yorumlar

Bu yazıya Hiç Yorum Eklenmemiş
İlk yorum ekleyen siz olmak istermisiniz?


Benzer Yazılar

Şifalı bitkilerin yan etkileri
Ganore tedavisi
Vajinit tedavisi
Sarkoidoz tedavisi
Zehirlenmesi tedavisi
Kısırlık tedavisi
Ağız kokusu tedavisi
Abse çıban tedavisi

Rastgele Yazılar

Karbonhidrat rejimi
Melek otu
Çiçek hastalığının tedavisi
Kereviz ve faydaları
B12 vitamini
Bebekleriniz için peynirli poğaca
Ökse otu
Yoğurtlu çorba
Zayıflama Sağlıklı diyet yaparak zayıflayın.